İTÜ Kütüphaneleri-Sayısal Koleksiyon'u aşağıdaki koleksiyonlardan oluşmaktadır:
İTÜ Nadir Eser Koleksiyonu: Mühendishane Matbaası ve Mühendis Mektebi Kütüphanesi mirasını devralan İTÜ Nadir Eserler Koleksiyonu, Osmanlı ve erken Cumhuriyet dönemi bilim ve teknoloji çalışmaları için önemli kaynak teşkil eder. 18, 19 ve erken 20. Yüzyıla ait yaklaşık 6000 kitap ve süreli yayını barındıran bu koleksiyon, Osmanlı mühendislik ve mimarlık eğitimi hakkında bilgi vermekte ve aynı zamanda Osmanlı İmparatorluğu’nda üretilen tarih, edebiyat, sosyoloji ve sanat metinlerini de gözler önüne sermektedir.
Harita ve Coğrafi Materyaller Koleksiyonu: Bu koleksiyonun çoğunluğunu İTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Şengör bağışı olan jeoloji konulu yaklaşık 5000 harita oluşturmaktadır. Haritaların dilleri Türkçe, Çince, Rusça, İngilizce' dir. Koleksiyonunun kalan kısmını kütüphanenin satın almış olduğu coğrafi materyaller oluşturmaktadır.
Kampüs İçi Erişim için tıklayınız
Kampüs Dışı Erişim için tıklayınız
Önemli Not: Sertifika hatası sebebiyle Sayısal Koleksiyon web sitesine erişimde sorun yaşamamanız için Google Chrome harici tarayıcıları kullanmanız ya da web tarayıcınızın takipsiz mod özelliğini kullanarak sayfayı açmanız gerekmektedir.
(Örnek: Google Chrome tarayıcıda Ctrl+Shift+N ye aynı anda basarak veya sağ üstte yer alan üç nokta işaretinde açılan menüden New Incognito Mode seçeneğinden giriş yapabilirsiniz.)